V EU bylo zlehčování s slepičí vejce, které byly objeveny fipronil, prostředek boje proti parazitům domácích zvířat, pomocí které je naložené s otravou. Ještě materiálů vejce nebezpečných materiálů není jediná nevýhoda tohoto produktu je, ne méně škodlivé infekce je odesílána s touto potravin, jako je Salmonela. Nicméně, je to stojí za to udržet v paměti, že vejce poskytuje kvalitní pet zdravé bílkoviny, nezbytné pro tělo. Přesto se v souvislosti s tuky stejné položky neshody jsou stále děje, jsou užitečné nebo nebezpečné. Umožní to vidět extra.

Fipronil ve vejcích: nebezpečí otravy

Všechny supermarkety zemí EU masově dnes, známka v prodeji vajec z několika farmách v Nizozemsku. Tyto položky objevena před fipronil, sloučenina je použitelná v zemědělství se vypořádat se škodlivými hmyzu-švábi, blechy a další.

Fipronil ve vejcích nebezpečí otravyTo je zakázáno pro použití tam, což vytváří jídlo, nicméně nějakým způsobem dostal do vajec. Fipronil, proniká do těla, což vyvolalo otravu, a to zejména hovoříme-li o mládeži, očekával dámy a také senior. Zařízení pro dospělé otravy stanoví, pokud jsou konzumovány v jeden den větší než 5 vajec, ale pro mládež a také jedinci s poškozenou větší než 1-2 položky. I když tento materiál je vyloučeno, aby být karcinogenní i mutagenní, nicméně je označen škodlivé účinky na nervový systém, ledviny a játra, a to zejména na pozadí patologické stavy těchto orgánů v těle.

Pokud jsou použity kontaminované fipronil vejce, kliniky otravy obvykle zhmotní se v Obecné zoufalství, stejně jako slabost, migrény a zvracení, problémy stolice, stejně jako bolesti v břiše. Směna souladu s Rospotrebnadzor ruské Federace, tyto položky v naší zemi není k dispozici, ale je třeba být opatrný při návštěvě Evropy v průběhu prázdnin, a to zejména s dětmi.

Použití vaječných bílků

Slepičí vejce se vztahuje k mezi potraviny, které jsou zapotřebí v dietní plán lidí často. To vyplývá ze skutečnosti, že obsahuje prospěšné pet proteiny s plnou sadou aminokyseliny potřebné k výstavbě těla, stejně jako obnovu buněk. Vejce často k Snídani nebo večeři, stejně jako pro vaření mnoha pokrmů, od polévek a konče dárky.

Použití vaječných bílkůProstě jeden agitovat průměru obsahuje, stejně jako 15% zdravých bílkovin na den-to-denní dietní plán, ale to neznamená, že budete muset nahradit vejce, maso a ryby. Speciální cenu tohoto produktu je, že proteiny jsou absorbovány účinněji a také dokončit, pokrývající všechny požadavky na potřebné aminokyseliny. Nejvíce užitečné struktury zdravé bílkoviny ve vejcích je aminokyselina leucin, který není vyráběn v těle. Při nedostatku potravin v utrpení upgrade tělesných tkání, stejně jako rozvíjet své vlastní proteiny těla. Nicméně, to je velmi důležité mít na paměti, že cokoliv, co je dobré v malém množství. Nadbytek bílkovin, když budete konzumovat obrovská množství drůbeže, vajec, což vede k ucpání ledvin a také poruchou funkce jater.

Syrové vejce-nebezpečí infekce

Dříve skvělý obchod, bylo skutečně řečeno a napsáno o výhodách syrové vejce, aby mohli být lépe stravitelné a také fuller ve srovnání s těmi, které prošly tepelné zpracování, přístřešek část vitamínů. Nicméně v důsledku riziko nebezpečné infekce, přenáší se surové vejce, jíst jejich lékaři nedoporučují, zvláště pokud je to produkty, které se nepodařilo příslušné ovládací prvky (z soukromých podniků, které nejsou spravovány veterináře roztok). Jeden z nejvíce nebezpečné infekce, která je více pravděpodobné při použití tohoto produktu-Salmonella, mikrobiální léze střeva s těžkou, až nebezpečné výsledek v agresi patogenu, stejně jako oslabení organismu, zejména děti, starší osoby nebo očekává.

Syrové vejce-nebezpečí infekceSměna souladu s odborníky, jeden z nejvíce nebezpečné není drůbeže, husí nebo kachní vejce, oni jsou obvykle kontaminovány bakteriemi této nebezpečné infekce, ale jsou omezeny na jejich využití, význam z nákupu poultries. Navíc, infekce může být poslán s mléčných výrobků a masa, pokud nejsou hardenable o teplo léčba, nebo přes výběr jídel s syrové vejce připravené s porušením moderních technologií nebo hygienických kritérií. Přenašeči Salmonely jsou slepice sám, nesoucí vajíčka, ale komunikují bakterie na skořápce, a také na nejmenší zlomeniny, dokonce nezjistitelné do oka, obsemenjajutsja a také obsah vejce.

V domě se zastavit salmonelózy, je nezbytné, aby vejce v samostatné přihrádce v lednici, takže oni měli žádné volání s různými jinými potravinami, před přípravou jídla značně čištění krytiny, dát všechny materiály vejce do teplé terapie. Nejvíce bezpečný výběr je vejce, hard-vařené, vyšplhal vejce, zejména nedovařené žloutek je více nebezpečné, stejně jako jídla s příslušenstvím syrových vajec (jako je zdravé bílkoviny, a také žloutek) jsou nejvíce nebezpečné z hlediska infekce. Je proto důležité alespoň ve stravě dětí i slabí jedinci přestat syrové vejce a také měkké vařené vejce, a všechny pokrmy s vejcem velmi pečlivě vypořádat s vysokými teplotami– alespoň 10-15 minut.